Patronul austriac al Eybl Automotive Romania, furnizorul de componente auto austriac Eybl International, si-a anuntat vineri falimentul, din cauza lipsei de bani si a deteriorarii afacerilor cu automobile.
In Romania, Eybl detine doua fabrici in localitatea Deta, judetul Timis, una specializata in productia de tapiserii din piele si stofa, iar cealalta in volane de piele si schimbatoare de viteza imbracate in piele. Clientii Eybl numara producatori auto mari, care deja au anuntat scaderi semnificative ale afacerilor: Renault,Peugeot, Mercedes, Volkswagen, Toyota, BMW, Suzuki si Honda.

Intrarea in faliment urmeaza esecului unor negocieri purtate de austrieci cu compania slovena Prevent Group pentru vanzarea afacerii. Eybl International detine opt fabrici in Germania, Ungaria, Slovacia si Romania, unde sunt angajati circa 4.100 oameni, dintre care peste o treime din Romania.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.