Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a coborat vineri ratingurile a 11 banci importante din lume, printre care Citibank, Deutsche Bank si JP Morgan, invocand riscurile accentuate cu care se confrunta acest sector si incetinirea cresterii economice mondiale, relateaza Reuters.
Din randul bancilor americane, S&P a retrogradat cu doua trepte Citibank, Morgan Stanley si grupul bancar Goldman Sachs. Agentia de rating a coborat cu cate o treapta si ratingurile Bank of America, JP Morgan Chase si Wells Fargo.

Cat priveste bancile europene, S&P a coborat cu o treapta ratingurile Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland (RBS) si UBS.

Ratingul HSBC Bank, care face parte din HSBC Holdings, a fost confirmat la 'AA', dar analistii de la Standard & Poor's (S&P) au coborat perspectiva, de la 'stabila' la 'negativa'.

"Retrogradarile si revizuirea perspectivei reflecta opinia noastra cu privire la presiunile semnificative care vor plana asupra perfomantelor viitoare ale institutiilor financiare complexe, din cauza riscurilor crescute din sector si a incetinirii cresterii economice mondiale", se arata in comunicatul S&P, preluat de Reuters.
Traderii au spus ca va fi dificil de estimat care va fi reactia pietei, pentru ca tranzactionarea este slaba, in contextul in care activitatea de pe piete scade pe final de an.

"Bancile se confrunta cu o deteriorare a mediului operational, asa ca retrogradarile nu ar trebui sa fie o surpriza", a spus analistul pentru credite Nigel Myer de la Dresdner Kleinwort.

De asemenea, analistii de la agentia de rating au spus ca problemele referitoare la modelul de afaceri trebuie rezolvate in tot sectorul, ceea ce va dura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.