Numarul de falimente in randul firmelor romanesti va creste cu cel putin 30% in 2009, ca urmare a instabilitatii economice accentuate de o clasa politica iresponsabila, au declarat miercuri reprezentantii Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR).
"Cerem Guvernului ca incepand de anul viitor sa reduca drastic costurile de distributie si transport pentru energie, prin impunerea unor tarife reglementate, substantial reduse. O astfel de masura ar avea ca efect diminuarea costurilor nejustificate platite de producatori pentru cumpararea de energiei, fapt care ar avea efect direct in costurile materialelor de constructii si ale produselor consumatoare de energie", a declarat presedintele UNPR, Marian Petre Milut.

Potrivit UNPR, companiile care desfasoara activitati de productie sunt puse in situatia de a suporta cheltuieli nejustificate. In ultimii doi ani, pretul de furnizare al energiei a crescut cu 44% in timp ce pretul gazelor naturale din import a crescut cu peste 33%.

De asemenea, Marian Petre Milut considera ca majorarea preturilor la utilitati este dublata de tarifele de distributie si transport care sunt modificate de la un an la altul, fara justificare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.