Compensatiile oferite salariatilor care au decis sa paraseasca voluntar compania sunt de 90 de milioane lei (23 de milioane de euro). Disponibilizarile nu sunt cauzate de criza, ci reprezinta un plan de restructurare propus de conducerea companiei inca din martie. Oficialii Electrica afirma ca restul angajatilor sunt in siguranta pe moment, insa din cauza contractiei pietei energetice se abtin de la prognoze.
Furnizorul national de energie, Electrica Serv, va oferi compensatii in valoare de 90 de milioane lei (23 de milioane euro) pentru 1.725 de salariati (aproximativ 16% din numarul total al angajatilor) care vor parasi voluntar compania, a declarat directorul afaceri corporatiste Electrica Serv, Dan Catalin Stancu. Oficialul companiei a mai spus ca aceste disponibilizari voluntare nu au fost cauzate de criza economica, ci fac parte dintr-un plan de restructurare propus de conducerea Electrica inca din luna martie a anului curent. Cei peste 1.700 de angajati apartin filialei de servicii si intretinere Electrica Serv si ar putea pleca pana la finalul anului in curs.

"Detaliile tehnice ale acestui proces nu sunt inca finalizate. O mare parte din salariatii companiei nu mai erau acoperiti cu lucrari si trebuie sa ne adaptam costurile la conditiile din piata, in conditiile in care sunt scenarii privind consumul de energie pentru anul viitor intre minus 10% si plus 2%. Apoi, restrictiile Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei stimuleaza investitiile in detrimentul mentenantei. Al treilea factor este fenomenul natural de imbatranire a fortei de munca", a explicat Stancu. Directorul Electrica a completat spunand ca "restructurarea care s-a produs in companie a fost planificata de foarte multa vreme, iar criza nu a facut decat sa grabeasca acest proces, nimic mai mult".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.