Intreprinderile care realizeaza investitii ce depasesc echivalentul in lei a 30 de milioane euro si creeaza cel putin 300 de locuri de munca vor beneficia de un ajutor de stat.

Ajutorul de stat se va acorda intreprinderilor pentru realizarea unei investitii initiale. Schema de ajutor nu se aplica intreprinderilor care sunt considerate „firme in dificultate” sau sunt firme impotriva carora a fost emisa decizie de recuperare a unui ajutor de stat, daca aceasta decizie de recuperare nu a fost deja executata.

Totodata, pentru investitiile ale caror costuri eligibile sunt mai mici de 50 de milioane de euro, intensitatea bruta a ajutorului de stat nu poate depasi 50% din aferente investitiei initiale sau din costurile salariale pe o perioada de doi ani cu personalul nou angajat.

Valoarea maxima a ajutorului de stat acordat este de 22,5 milioane euro in regiunea Bucuresti-Ilfov si de 28,125 milioane euro in celelalte regiuni. Finantarea va fi asigurata prin bugetul Ministerului Economiei si Finantelor, care va administra schema.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.