Aeronava prezidentiala Boeing 707 este depasita din punct de vedere tehnic, ca si conceptie, dar asta nu inseamna ca nu asigura un grad de siguranta, a declarat directorul general Tarom Gheorghe Barla.

"Din punct de vedere tehnologic aeronava Boeing 707 este depasita ca si conceptie si al nivelului de zgomot, dar asigura gradul de siguranta. Acest tip de aeronave nu mai zboara nicaieri in lume, mai ales ca are ca vechime peste 30 de ani" a spus directorul general Tarom, potrivit NewsIn.

Potrivit lui Barla, acest tip de aeronava necesita costuri mari, iar piesele sunt foarte scumpe si trebuie subliniat faptul ca motoarele au nevoie de mentenanta. Mai mult, oficialul Tarom a subliniat faptul ca se intampla des nu numai la acest tip de aeronave, ca pilotul sa decida sa nu decoleze din cauza semnalizarii false la cockpit (cabina de comanda n.r).

Barla considera ca daca a fost luata decizia inlocuirii aeronevei cu alta mai moderna a fost fundamentata.

"Daca la controlul comisiei tehnice de mentenanta care s-a efectuat ianinte de plecarea presedintelui au fost identificate probleme tehnice si acestea ar fi putut fi remediate in timp util aeronava decola spre destinatia Bruxelles" a declarat directorul de investigatii aviatie din cadrul Ministerului Transporturilor, Mircea Ciuca.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.