Theodor Stolojan, nominalizat pentru functia de prim-ministru, nu va putea lua masurile necesare sustinerii economiei intr-o perioada de criza fara ajutorul presedintelui, in conditiile in care noul Guvern ar putea fi nevoit inclusiv sa majoreze taxele sau sa inghete salariile, sustin analistii financiari consultati de NewsIn.
"Prioritatile noului Guvern ar fi deplasarea de fonduri spre lucrarile de infrastructura care trebuie sa se desfasoare rapid, fara coruptie - ceea ce este foarte greu de obtinut in Romania - lucrarile publice, noi locuri de munca pentru populatie, reducerea consumului prin masuri foarte dure", a declarat consultantul financiar Bogdan Baltazar.

El sustine ca TVA-ul ar trebui majorat, de exemplu, cu doua puncte procentuale, exceptand insa unele produse de baza din alimentatie sau medicamentele. "O astfel de masura ar descuraja consumul. Intr-un fel, nu imi pare rau ca bancile sunt mai reticente in a acorda credite, pentru ca oamenii trebuie sa se mai gandeasca daca au nevoie de toate lucrurile", a mai spus Baltazar.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.