Doar 24 din cele peste 2.400 de proiecte depuse de IMM-uri au fost aprobate pana la 15 noiembrie, urmand ca primii bani de la UE sa fie incasati de agentii economici in prima parte a anului 2009, a declarat secretarul de stat in Ministerul Comunicatiilor, Zoltan Somodi.

"Pana acum au fost aprobate 24 de proiecte in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS CCE) 2007-2013, in valoare de 774 milioane lei (aproape 200 milioane euro), iar primii bani de la Uniunea Europeana vor intra efectiv in posesia IMM-urilor in prima parte a anului viitor", a declarat reprezentantul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, citat de NewsIn.

Somodi a adaugat ca pe Axa Prioritara 3 - Tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC) pentru sectoarele privat si public - nu a fost aprobat nici un proiect din cele aproape 550 de aplicatii depuse de agentii economici si ca in prima parte a anului 2009 vor fi lansate ultimele apeluri de proiect ce vizeaza realizarea retelelor de internet de mare viteza (broadband) de catre autoritatile publice si IMM-uri.

La randul sau, secretarul de stat in Ministerul de Finante, Eugen Teodorovici, a anuntat ca pana acum a fost cofinantat de partea romana un singur proiect in valoare de 100 milioane euro, pentru constituirea Comitetului de Investitii al Fondului de participare JEREMIE, aprobata prin ordinul MEF nr.3080 din 17 octombrie 2008.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.