Vinerea trecuta, la Liceul Jean Monnet din Capitala au fost lansate cartea si caietul "Banii pe intelesul copiilor", scrise de Ligia Georgescu-Golosoiu, doctor in economie. La evenimentul organizat cu sprijinul Raiffeisen Bank au participat elevi, cadre didactice si invitati, anunta banca intr-un comunicat.

"Este foarte important atat pentru copiii nostri, cat si pentru dascalii lor sa dispuna de cunostinte in domeniul financiar-bancar, avand in vedere ca, astazi, in literatura de specialitate nu a fost abordat acest subiect pe intelesul celor mici. Imi sunt foarte dragi aceste carti si consider ca prin modul lor de prezentare teoretic, ilustrativ, prin jocuri distractive, rebusuri si desene de colorat pot sa contribui la obtinerea unei performante a culturii bancare si a progresului economic in general", a spus Ligia Georgescu-Golosoiu, doctor in economie si expert in cadrul Bancii Nationale a Romaniei, pe 5 decembrie, la lasare.

Cartea si caietul "Banii pe intelesul copiilor" se adreseaza elevilor din ciclul primar, clasele a III-a si a IV-a, si au fost publicate din dorinta ca toti copii din Romania sa aiba acces la informatii de genul: ce sunt banii, cum pot fi acestia inmultiti sau ce este un card. Raspunsurile acestor intrebari au fost adaptate varstei copiilor si pot fi gasite detaliat in carte si caiet.

Cu prilejul lansarii cartii si caietului "Banii pe intelesul copiilor", eveniment sprijinit financiar de Raiffeisen Bank, actorul Marian Ralea a sustinut un spectacol pentru copii.

"Cred ca astazi facem un lucru important pentru educatia copiilor nostri. Este clar ca orice sistem de invatamant modern trebuie sa pregateasca generatiile de astazi si pe cele viitoare in domeniul financiar-bancar, astfel incat fiecare copil sa dispuna de un cont bancar in care sa economiseasca bani si din care sa efectueze plati pentru nevoile sale. Viata multora dintre noi ar fi fost poate mai simpla, daca am fi beneficiat inca din copilarie de unele informatii referitoare la economisire, dobanzi sau rolul bancilor", a declarat Steven van Groningen, presedinte Raiffeisen Bank, in cadrul evenimentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.