Cotidianul Sonntags Zeitung a anuntat ca UBS ar putea face alte 4.500 de disponibilizari in urmatoarele saptamani, fara sa numeasca surse.

Un al doilea ziar elvetian, Sonntag, a mentionat ca banca ar putea reduce cu 3.000-4.000 numarul locurilor de munca, tot fara surse.

UBS se straduieste sa-si redreseze numele dupa investitiile masive in active riscante din Statele Unite, care au facut ca grupul sa inregistreze cele mai mari pierderi din Europa si l-au determinat sa recurga la ajutor din partea guvernului.

UBS a anuntat deja circa 9.000 de disponibilizari, cea mai mare parte fiind in sectorul bancar de investitii, ceea ce reduce numarul total de angajati sub 80.000.

"In primavara am anuntat o reducere la nivel mondial a numarului de angajati in divizia bancara de investitii si in alte divizii, si, in toamna, alte disponibilizari in cadrul diviziei bancare de investitii. Aceste reduceri de personal sunt in curs de desfasurare. Nu comentam asupra speculatiilor legate de alte disponibilizari. Nu au fost luate decizii in acest sens", a declarat o purtatoare de cuvant UBS.
07 dec 2008 14:25