Agentia Nationala de Integritate a sesizat, joi, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la o posibila infractiune de fals in declaratii, ce ar fi fost comisa de presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, anunta ANI.

Sesizarea s-a facut la data de 4 decembrie 2008, in baza prevederilor Legii nr. 144/2007, privind infiintarea ANI.

Agentia Nationala de Integritate a verificat din oficiu averea Angelei Toncescu si a constatat ca "nu a respectat dispozitiile legale privind completarea si depunerea declaratiilor de avere si de interese", mai spun reprezentantii ANI.

In urma analizarii declaratiilor de avere, datate 20 decembrie 2007, 12 iunie 2008 si 30 iunie 2008, a declaratiei de interese, datata 04 august 2006, si a documentelor solicitate institutiilor competente, au rezultat aspecte ce au fost apreciate ca "fiind indicii cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 292 din Codul Penal, asupra caruia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului competent", conform ANI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.