Deficitul bugetar a ajuns la 3% din produsul intern brut la sfarsitul lunii noiembrie si se apropie de 4% din PIB, in conditiile in care incasarile bugetare au scazut luna trecuta cu 3,5 miliarde lei, tendinta mentinandu-se si in luna decembrie, au declarat surse din MEF.
"Activitatea economica decelereaza rapid ca urmare a propagarii crizei economice si in Romania. Blocajul financiar si faptul ca agentii economici se confrunta cu o lichiditate redusa afecteaza grav incasarile la buget. Astfel, in luna noiembrie s-a incasat mai putin fata de cat era estimat cu 3,5 miliarde lei, iar situatia va fi si mai rea in luna decembrie", au precizat reprezentanti din ministerul Economiei si Finantelor, anunta NewsIn.

Oficialii MEF sustin ca reducerea drastica a incasarilor la buget obliga statul sa se imprumute din ce in ce mai mult pentru a face fata cheltuielilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.