Cei peste 2.000 de angajati de la Azomures vor intra in somaj tehnic, de vineri, 28 noiembrie, deoarece combinatul nu mai are comenzi pentru ingrasaminte si nu mai are loc pentru depozitarea productiei, transmite NewsIn.

Sindicatele si administratia urmeaza sa se intalneasca astazi, incepand cu ora 13.00, pentru a discutat situatia economica a combinatului. Aceleasi surse au declarat corespondentului NewsIn ca toti lucratorii de la Azomures vor intra in somaj tehnic pana pe 12 ianuarie.

Decizia vine la mai putin de o saptamana dupa vizita presedintelui Traian Basescu la societate, cand acesta a constatat unele probleme, dar a dat asigurari dupa intalnirea cu administratia ca nu se va inchide. “Atat timp cat tot subventionam agricultura, nu inteleg de ce nu s-ar da o parte din suma si pentru ingrasamintele chimice", declara la acel moment presedintele.

Am observat ca exista o preocupare a patronatului sa mentina forta de munca, insa mi-au spus ca anul acesta au avut cel mai mic volum de ingrasaminte vandut pe intern, ceea ce afecteaza bilantul economic al societatii. O alta dificultate o reprezinta lipsa de forta de munca calificata", a declarat presedintele intalnirea cu administratia combinatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.