"Fondul de pensii este prabusit in acest moment", a spus presedintele Romaniei, Traian Basescu, luni seara, la emisiunea "Editie Speciala" de la Realitatea TV.

“Fondul de Pensii nu are bani sa acopere majorarea pornita in 2007 si devansata in 2008. Iar la anul, ca sa putem plati pensiile asa cum sunt acum, trebuie sa dam din buget 1,2 - 1,3 miliarde de euro”, a precizat seful statului. Presedintele a mentionat ca prabusirea fondului de pensii, anuntata de el, “nu inseamna ca de maine nu se mai platesc pensiile”, ci faptul ca “majorarile de pensii succesive de anul trecut si de anul acesta au dus la incapacitatea Fondului de pensii de a acoperi cheltuielile”.

Tariceanu: Fondul de pensii poate sustine plata pensiilor atat in 2008, cat si in 2009

Traian Basescu a mai spus ca expresia folosita de el a fost una “putin exagerata”.

Presedintele a readus in atentie - cu ocazia anuntarii problemelor legate de fondul de pensii - disputa sa cu Guvernul, de anul trecut, atunci cand a refuzat sa promulge legea de majorare a pensiilor. “Acest lucru (incapacitatea fondului de pensii de a sustine majorarile – n.r.) arata ca intrebarile mele, din momentul majorarii (pensiilor -n.r.), privind sursele de finantare, au fost corecte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.