In ultimele doua luni, 13 firme din judetul Suceava au anuntat Agentia Judetana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) ca pana la sfarsitul anului vor disponibiliza 1.803 muncitori, conform NewsIn.

Doua firme au anuntat, luni, AJOFM Suceava, ca vor disponibliza 135 de angajati., a declarat direcorul executiv al AJOFM, Constantin Suvar. Astfel, o firma din domeniul constructiilor va disponibiliza 100 din cei 228 de angajati pe care ii are, iar o firma din domeniul alimentar va concedia pe perioada determinata 35 din 50 de angajati.

Suvar a precizat ca in ultimele doua luni, 13 firme din domeniul constructiilor, alimentar si prelucrarea lemnului au anuntat ca vor disponibiliza 1.803 angajati dintr-un total de 2.975 de salariati.

SC Cominco Bucovina SA este firma care va concedia cei mai multi angajati, 696 din cei 823 de salariati ai societatii vor ramane fara loc de munca de la 1 decembrie. Suvar a estimat ca in perioada urmatoare vor fi anuntate noi disponibilizari din partea firmelor din domeniul prelucrarii lemnului si confectiilor care se bazeaza pe export.

„Cumparatorii din strainatate au ramas fara lichiditati si nu au cu ce sa achite comenzile din Romania. Firmele de prelucrare a lemnului si confectiilor textile se vor vedea asftel nevoite sa restranga activitatea”, a declarat Suvar.

Mai multe informatii despre diponibilizarile cauzate de criza gasiti pe HARTA CRIZEI ECONOMICE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.