Companiile din Romania au disponibilizat in luna octombrie 4.212 persoane, de aproape 2,5 ori mai mult decat estimasera anterior, potrivit datelor publicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Pentru luna octombrie a anului 2008, angajatorii preconizau ca vor disponibiliza 1.718 persoane. Totusi, desi disponibilizarile efective de personal au fost de peste 4.200 de persoane, agentiile judetene de ocupare a fortei de munca au raportat ca doar un sfert (1.075) dintre cei ramasi fara un loc de munca a fost inregistrat ca someri.

In prima parte a lunii noiembrie, ANOFM publicase date care aratau ca, la nivel national, rata somajului inregistrat la sfarsitul lunii octombrie 2008 a fost de 4%, cu 0,1% mai mare decat cea din luna septembrie a acestui an, iar numarul total de someri a urcat la 364.183 de persoane, potrivit NewsIn.

Pentru mai multe informatii despre criza accesati HARTA CRIZEI ECONIMICE


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.