O crestere a numarului somerilor cu 30.000, ce reprezinta 0,5% din forta de munca, nu ar reprezenta o problema pentru somaj la nivel national, dar acesta ar putea creste peste estimarile actuale, a spus, joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.
Isarescu: 30.000 de someri in plus nu sunt o problema "La nivel indiuvidual, aceasta cifra reprezinta, intradevar, o problema pentru fiecare persoana care ramane fara loc de munca. Cu toate acestea, o crestere cu 30.000 de someri reprezinta maximum 0,5% din forta de munca. Aceasta majorare, coroborata cu 3-4%, nivelul actual al somajului, arata ca deocamdata cu greu se poate vorbi de o problema", a spus Isarescu (foto), referindu-se la unele relatari din presa din ultima perioada.

Cu toate acestea, guvernatorul BNR a atentionat ca numarul somerilor ar putea creste cu mai mult de 30.000 de persoane.

"Exemplul pe care l-am dat nu diminueaza pericolul ratei somajului. S-ar putea ca cifra sa fie mai mare", a adaugat guvernatorul bancii centrale, citat de NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.