Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat de la 'stabila' la 'negativa' perspectiva ratingului The Rompetrol Group, controlat de firma KazMunaiGaz din Kazahstan, argumentand decizia prin lichiditatea slaba generata de activitatea de baza si profitabilitatea scazuta din primele 9 luni. Totodata, Fitch a mentinut ratingul pentru credite in valuta pe termen lung acordat grupului la B+.
Inrautatirea perspectivei grupului se datoreaza fluxului slab de lichiditate din activitatea de baza si profitului mic obtinut dupa primele noua luni ale acestui an, ponderii mari a imprumuturilor in investitiile companiei, acoperirea la limita a necesarului da bani pentru plata dobanzilor si riscului ridicat de refinantare pe termen scurt, pe fondul unei lichiditati slabe a companiei, sustine Fitch.

Ratingul acordat The Rompetrol Group reflecta capacitatea slaba a companiei de a-si rambursa singura creditele, contrabalansata de legaturile puternice strategice si operationale cu compania-mama din Kazahstan, KazMunaiGaz, care beneficiaza de un rating mai bun ('BBB-'/'F3', cu perspectiva negativa).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.