In saptamana 17-23 noiembrie 2008, pe intreg mapamondul de desfasoara Saptamana Globala a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week sau GEW). Elevi, studenti, profesori, antreprenori, angajati si lideri din 77 de tari vor sustine ideea antreprenoriatului prin evenimente, proiecte si programe.

GEW Romania va gazdui in total 515 evenimente dedicate antreprenoriatul, din care 105 in Bucuresti, promovand programe de educatie antreprenoriala, traininguri, conferinte si dezbateri pentru incurajarea tinerilor antreprenori.

“Prin promovarea si implicarea noastra in acest proiect dorim sa readucem in atentia publicului, printr-o noua modalitate, importanta spiritului si initiativei antreprenoriale a tinerilor si necesitatea sustinerii ei”, a declarat Stefania Pop, CEO Junior Achievement Romania, organizatie non-profit si unul din sustinatorii evenimentului.

Dragos Pislaru, Manager General GEA Strategy & Consulting, considera antreprenoriatul esential in dezvoltarea economie romanesti si militeaza pentru facilitarea discutiilor intre reprezentantii IMM-urilor si autoritatile publice, dar si comunicarea intre cadre academice si studentii universitari interesati de domeniul afacerilor.

“Este foarte important sa ajutam tinerii si marele public sa inteleaga ca a avea o propria afacere inseamna, in primul rand, a-ti lua viata in maini si a fi liber”, a completat Alexandre Almajeanu, fondatorul Fundatiei Gentica, antreprenor francez de origine romana care si-a propus educarea si sustinerea tinerilor antreprenori din Romania.

Dezbaterile au inceput astazi prin prezentarea ofertelor educationale promovate de Junior Achievement Romania si a instrumentelor inovatoare si relevante pentru start-up-uri, printre care platformele Younoodle, platforma de networking lansata de Stanford University pentru tinerii si organizatiile pasionate de antreprenoriat, Unleash! IT care propune competitii pentru inovatie in business, BizSpark, program lansat de Microsoft pentru a sprjini start-up-urile in domeniul IT.

Oamenii de succes, precum si ideile si tehnologiile care aduc un suflu nou sunt temele din cea
de-a doua zi a evenimentului.

Contributia antreprenorilor in comunitatile din care fac parte este recunoscuta in cea de-a treia zi
a Saptamanii.

Penultima zi este dedicata antreprenorilor care au gasit resurse si timp pentru a investi, la randul
lor, in noua generatie de antreprenori.

Cea de-a cincea zi si ultima zi a „Saptamanii Globale a Antreprenoriatului” are ca subiect
oportunitatile de a adauga valoare initiativelor culturale printr-o abordare antreprenoriala.

Proiectul GED a fost initiat de doua organizatii, Make your mark (Marea Britanie) si Kauffman – The Foundation of Entrepreneurship (Statele Unite), avand ca obiectiv internationalizarea sustinerii antreprenoriatului.

In Romania, proiectul este organizat prin initiativa Junior Achievement Romania (JAR), GEA Strategy & Consulting si Fundatia Getica, beneficiand si de sprijinul casei de avocatura Irina Anghel & Asociatii.

JAR este un ONG fondat in 1993, parte a Junior Achievement Worlwide, USA si Junior Achievement – Young Enterprise, Europe, care promoveaza educatia antreprenoriala prin programe de tipul “learning by doing”.

GEA Strategy & Consulting ofera consultanta companiilor si administratiilor publice romanesti in incercarea de a implementa strategii utile pentru mediul antreprenorial, iar Fundatia Gentica sprijina tinerii antreprenori prin proiecte adresate acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.