Fara a investi bani in aceste proiecte, Microsoft pune la dispozitia participantilor toata platforma tehnologica pentru creatie, dezvoltare si productie, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Todi Pruteanu, manager al programului pentru Microsoft Romania.

“Vrem sa oferim mai mult acces la software, vrem sa oferim suport, vizibilitate si o echipa buna de la Microsoft care sa lucreze cu aceste start-up-uri. Ceea ce cautam noi este practic orice antreprenor care are o idee pe un proiect online, offline, hardware si software, software si servicii, si vrem sa fim si noi in carti cand vine vorba de alegerea tehnologiei. Pentru o companie mica vrem sa devenim noi, Mircrosoft, o companie mica si sa lucram de la egal la egal in construirea unui start-up”, spune Todi Pruteanu.

Start-up-urile au acces la softul inclus in Microsoft Visual Studio Team System Team Suite (VSTS). De asemenea, pe langa suportul professional al Microsoft, proiectele inscrise in BizSpark au acces la subscriptii MSDN.