Criza financiara mondiala a inceput sa produca efecte asupra economiei reale, iar situatia nu va reveni la normal mai devreme de 1-2 ani, existand posibilitatea ca piata de capital sa se stabilizeze mai repede, dupa o perioada de asteptare din partea investitorilor, estimeaza analistii.

"Efectele crizei financiare internationale au inceput sa se mute in economia reala a Romaniei si situatia nu se va normaliza in mai putin de 1-2 ani", a declarat luni economistul sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru, la o dezbatere organizata de Asociatia Analistilor Financiar-Bancari (AAFBR).

Declaratia vine in contextul in care economia romaneasca se confrunta cu o scadere a cererii de pe principalele piete de export din zona euro, care a dus deja la reduceri ale productiei si la disponibilizari.

"Efectele in economia reala sunt doar la inceput si nu vom vedea o normalizare pe pietele financiare, in general, mai devreme de 1-2 ani. Lupta s-a mutat in economia reala", a mai spus Dumitru.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.