Potrivit datelor oferite de Asociatia Fondurilor de Private Equity din Sud-Estul Europei (SEEPEA), la a doua conferinta anuala, care a avut loc miercuri la Bucuresti, fondurile private de investitii au investiti circa 475 milioane de euro anul trecut in Romania, in comparatie cu cele 110 milioane de euro alocate companiilor locale in 2006.

Reprezentantii SEEPEA considera ca scaderea nivelului investitiilor din prima parte a acestui an nu se datoreaza scaderii interesului fondurilor sau a lipsei de lichiditati, ci mai degraba "staruintei antreprenorilor de a nu reconsidera realist evaluarile propriilor companii".

Investitorii straini cauta oportunitati sa-si mute activitatea din Romania in Sebia

"Credem ca presiunile financiare si intelegerea modului in care fondurile aduc valoare adaugata ii vor determina pe acestia sa revina asupra termenilor de abordare a investitorilor financiari", e de parere Robert Luke, presedintele SEEPEA.

Ca urmare, industria de private-equity va continua sa “infloreasca” in aceasta regiune, in ciuda efectelor crizei financiare, deoarece se concentreaza pe valoare adaugata.