Investitorii straini cauta oportunitati pentru a muta in Serbia, din Romania si Bulgaria, afaceri de asamblare de componente auto, de calculatoare si farmaceutice, a aratat marti agentia publica de investitii din Serbia, citata de Reuters.

Serbia a fost afectata de criza economica mondiala, in conditiile in care plecarea investitorilor straini a depreciat dinarul cu 9,9% in octombrie, iar guvernul incearca sa incheie un acord de tip standby cu Fondul Monetar International (FMI), ca sa evite agravarea problemelor.

Pe de alta parte, cu o rata a somajului de 20%, reprezentantii agentiei au spus ca Serbia atrage interesul investitorilor care au asistat la cresterea costurilor muncii in tari precum Romania, unde rata somajului este de doar 4%, iar muncitorii au primit majorari salariale de doua cifre in ultimii ani.

"Investitorii straini nu au renuntat la Serbia si nu si-au anulat planurile de investitii ca urmare a crizei financiare mondiale", a spus Vesna Peric, seful agentiei de sustinere a exporturilor si investitiilor din Serbia, SIEPA. "Dimpotriva, in ultima saptamana am primit cel putin o duzina de cereri de la companii care vor sa se mute din Romania si Bulgaria in Serbia", a precizat Peric.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.