Prioritatile autoritatilor din Romania ar trebui sa vizeze continuarea reformelor de imbunatatire a conditiilor de pe piata muncii, inregistrarea proprietatii si sistemul de taxare, in contextul crizei internationale, a declarat reprezentantul Bancii Mondiale (BM) Arabela Aprahamian.

"Romania trebuie sa se concentreze pe continuarea reformelor structurale, care sa determine cresterea rezistentei tarii la criza financiara internationala, desi pana in prezent Romania a rezistat destul de bine", a declarat reprezentanta Bancii Mondiale.

Ea a precizat ca firmele mici si mijlocii din Romania au premisele necesare sa reziste bine la criza finaciara internationala, in conditiile in care au o expunere redusa la creditarea din sistemul bancar, conform NewsIn.

"Exista o asemanare intre firmele mici si mijlocii din Romania si cele din tarile asiatice in contextul crizei din 1997. Atunci, cel mai bine au rezistat firmele mici si mijlocii care au facut apel mai putin la sistemul bancar pentru credite. In conditiile in care IMM-urile ar incerca sa-si dezvolte mai mult activitatea pe piata locala si sa se concentreze mai putin pe exporturi, in Romania situatia ar putea fi similara. Este extrem de important intr-o astfel de situatie ca reformele structurale sa continue mai ales in privinta mediului de afaceri si a competitivitatii", a mai spus Aprahamian, specialist senior in dezvoltarea sectorului privat din cadrul Bancii Mondiale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.