Fitch a coborat luni ratingurile Romaniei pentru credite pe termen lung in valuta, de la "BBB" la "BB+", si pentru credite pe termen lung in lei, de la "BBB+" la "BBB-"‚ potrivit unui comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Scaderea ratingului reflecta ingrijorarile analistilor agentiei de evaluare financiara cu privire la cadrul de politica macroeconomica a Romaniei si abilitatea tarii de a evita o criza economica si financiara "severa", explica Fitch.

Decizia agentiei de evaluare financiara scoate Romania din categoria statelor care au calificative din categoria "investment grade", arata Reuters.

"Cu un deficit de cont curent care se accentueaza – estimat sa depaseasca 14% din produsul intern brut (PIB) in 2008-, alimentat de cresterea excesiva a creditarii, Fitch considera ca este nevoie de o ajustare mult mai solida a politicii, mai ales a celei fiscale, pentru evitarea unei crize valutare", scrie Fitch.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.