Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in crestere prognoza de inflatie cu 0.1% pentru 2008 si cu 0.3% pe cea pentru 2009. Insa in ceea ce priveste cresterea economica, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu estimeaza un nivel mai scazut de 5-6%.

"Suntem tentati sa luam in considerare o crestere economica la un nivel mai scazut fata de 5-6%, cat aveam inainte", a spus Isarescu, citat de Wall-Street.

Pentru 2008, nivelul de inflatie a fost urcat de la 6.6% la 6.7%, in timp ce cel pentru 2009, a fost corectat la 4.5%, fata de 4.2% cat fusese estimat la prognoza anterioara.

Noul nivel al inflatiei estimat pentru sfarsitul anului viitor se mentine, insa, in culoarul de plus sau minus 1 punct procentual ce incadreaza tinta de inflatie pe 2009, de 3,5%, potrivit NewsIn.

"Factorii care actioneaza in sensul accentuarii inflatiei sunt presiunile din partea excesului de cerere, alimentat de cresterea economica mai rapida si de o conduita mai stimulativa a politicii fiscale si a veniturilor", a declarat Isarescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.