Actionarii Bancii Transilvania au angajat banca Merrill Lynch drept consultant pentru vanzarea institutiei de credit din Cluj si au primit doua oferte neangajante, una dintre ele de la o banca straina prezenta in Romania, au declarat surse bancare, citate de Mediafax.

Cel mai mare actionar al bancii este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). BERD a intrat in actionariatul Bancii Transilvania in 2001, cu o participatie de 15%, pe care si-a diminuat-o intre timp la 14,54%, potrivit ultimelor raportari disponibile pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucuresti. Potrivit datelor furnizate de banca pentru finele lunii septembrie, banca este detinuta in proportie de 61,68% de investitori romani si 38,32% investitori straini, astfel: persoane fizice cu cetatenie romana - 39,91%, persoane juridice cu capital roman - 21,77% (din care SIF-uri 14,60%), persoane fizice cetateni ai altor tari - 6,01%, persoane juridice cu capital strain - 32,31%.

Recent, Banca Transilvania a fost tinta unor zvonuri care i-au determinat pe multi clienti sa faca retrageri masive de bani din conturile deschise la aceasta institutie de credit.

BT neaga informatiile legate de negocierea vanzarii bancii


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.