Banca Mondiala este pregatita sa ajute Romania in imbunatatirea sectoarelor financiare si de administratie publica, pentru a-si indeplini prioritatile de dezvoltare si de convergenta la zona euro, in actualul context financiar.
"Banca Mondiala este pregatita sa ajute Romania in ce priveste conceperea si implementarea unei strategii extinse, pe termen lung, prin care sa isi modernizeze administratia publica si conducerea din domeniul financiar, pentru a se asigura ca sectorul public are capacitatea de a-si indeplini prioritatile de dezvoltare si obiectivul de a converge la zona euro", a spus directorul Bancii Mondiale pe Romania, Benoit Blarel.

Din cauza inaspririi conditiilor de creditare si a unei cereri externe reduse, cele mai noi zece state din Uniunea Europeana (UE), din care face parte si Romania, se vor confrunta cu o temperare a cresterii economice atat anul acesta, cat si in 2009, dupa ce au inceput sa simta efectele crizei financiare mondiale, se arata in ultimul raport al Bancii Mondiale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.