Regiunea Vest, din care fac parte judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis, a inregistrat cea mai mare crestere economica intre anii 2000 si 2005 dintre noile state membre, cu exceptia capitalelor, se arata in anuarul Eurostat publicat la Bruxelles.

"Regiunea non-capitala cu cea mai mare crestere economica in noile state membre a fost regiunea Vest, unde produsul intern brut pe cap de locuitor a crescut cu 13% intre 2000 si 2005, de la 26,8% la 39,8% din media UE27", se arata in documentul, potrivit NewsIn.

Bucurestiul a avut un PIB pe cap de locuitor de 75% din media UE in 2005, devansand Sofia si capitalele statelor baltice.

"Dintre noile state membre, cu exceptia regiunilor capitale, care sunt toate foarte dinamice, statele baltice, Ungaria, Romania, Cehia si Slovacia au inregistrat o crestere economica considerabila peste media UE. In schimb, in Polonia, cresterea a fost semnificativ mai mare decat media UE doar in sapte din cele 16 regiuni de dezvoltare", se arata in raport.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.