Prima tranzactie din piata de factoring

"In prezent, avem doua discutii destul de serioase pentru finantari pe care le-am inceput in primavara, insa asteptarile pe care le avem fata de rezultatele acestor doua companii au scazut cu 20%", a declarat managerul de investitii al North Bridge pentru Romania, Ovidiu Morariu, care adauga ca in aceasta perioada fondurile de private equity isi permit sa fie mai selective cu firmele disponibile pentru preluare.

Buget de 20 mil. euro pentru investitii

North Bridge intentioneaza sa mai investeasca anul viitor inca 10 milioane euro in proiecte din sectorul agricol si industria alimentara, iar totalul investitiilor pentru 2009 este estimat de pana in 20 milioane euro.


Piata romaneasca de factoring - 1,6 mld. euro in 2008

Piata de factoring din Romania va fi de 1,6 miliarde euro in acest an, in crestere cu aproape 44% fata de anul trecut, pentru ca in 2009, volumul tranzactiilor din sector sa ajunga la 2 miliarde euro, a declarat Bogdan Rosu.

Potrivit datelor din 2007, Romania acupa ultimul loc in regiune in functie de volumul tranzactiilor de factoring raportat la produsul intern brut (PIB).