Investitori din Rusia vor sa construiasca in Romania un terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) cu o capacitate de un milion de tone pe an.
Valoarea investitiei este estimata la peste un miliard de dolari (780 milioane euro). Unul dintre posibilele amplasamente ale acestui terminal este portul industrial Tulcea. Pentru constructia viitorului terminal GPL va fi necesara incheierea unui parteneriat bilateral, potrivit presedintelui Camerei de Comert si Industrie Romano-Ruse (CCIRR), Mihai Macsim. Terminalul din Romania urmeaza sa fie construit ca urmare a unei alte investitii in derulare, "o capacitate de distributie GPL intr-un port rusesc de la Marea Neagra". Presedintele CCIRR a mai adaugat ca ambasadorul rus in Romania, Alexandr Ciurilin, a vizitat deja posibile amplasamente pentru acest proiect in judetul Tulcea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.