Firmele de leasing isi pot mentine rata de profitabilitate in contextul crizei mondiale prin diversificarea ofertei catre leasingul operational, dar si prin orientarea afacerilor catre produse de nisa pentru zonele dinamice ale economiei, a spus directorul general al BCR Leasing.

"Netranslatarea integrala a efectelor crizei, reflectate in costuri, catre partenerii de afaceri va determina identificarea de catre societatile de leasing a unor solutii de eficientizare a activitatii interne, in incercarea de mentinere a unei rate de profitabilitate corespunzatoare", a declarat directorul general al BCR Leasing, Claudiu Stanescu.

El considera ca firmele de leasing au la dispozitie cateva solutii pentru a traversa actualele turbulente economice, cum ar fi includerea in oferta a unor produse de nisa pe segmente mai dinamice ale economiei, precum gazele sau petrolul, in care pot finanta achizitii de echipamente si instalatii.

Alte solutii ar mai fi diversificarea ofertei in directia leasingului operational, acordarea de promotii pe perioade determinate, dar mai ales acordarea unor servicii de calitate, considera Stanescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.