Criza financiara globala se va manifesta in Romania prin reducerea ritmului de dezvoltare al IMM-urilor si cresterea numarului de falimente, peste 80% dintre intreprinderi sustinand ca efectul crizei se va face simtit abia in 2009, arata UNPR.

Potrivit unei cercetari realizate de Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) in randul membrilor sai, majoritatea IMM-urilor estimeaza ca in perioada urmatoare vor stopa investitiile majore in proiecte de dezvoltare pentru a evita riscurile produse de conditiile nefavorabile de creditare si a volatilitatii monedei nationale.

"Peste 80% dintre IMM-uri considera ca instabilitatea financiara din acest moment isi va face simtite efectele abia in anul 2009, cand multe companii mici si mijlocii vor avea probleme de supravietuire. Cele mai expuse riscului sunt start-up-urile care, avand un rulaj foarte mic, nu detin resursele necesare pentru a trece printr-o perioada de recesiune", spun reprezentantii patronatului, citati de NewsIn.

Conform studiului amintit, numarul IMM-urilor aflate in faliment s-a dublat in prima jumatate a anului fata de perioada similara a anului trecut, sectoarele cele mai predispuse la criza fiind comertul, constructiile si imobiliarele.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.