STATISTICA Un sfert din cele 39 de miliarde de euro, cat reprezinta averea cumulata a celor 300 cei mai bogati romani din topul lansat, saptamana trecuta, de revista Capital, se afla in mainile a 56 de familii.
Opiniile conform carora cele mai bune businessuri se fac in familie sunt impartite. Insa cei mai multi dintre milionarii chestionati de Capital in legatura cu decizia de a-si implica membrii familiei in afaceri afirma ca legaturile de sange primeaza in fata colaborarii cu prietenii sau cu diverse alte persoane. „Ce-i in familie, ramane in familie, iar legaturile sunt mult mai stranse. Asocierea este de bun augur in orice situatie, dar in Romania nu prea exista aceasta cultura a asocierii, asa ca se prefera businessul in familie“, sustine omul de afaceri Cornel Penescu. Averea pe care acesta o detine impreuna cu fratele sau, Ilie, a fost estimata de Capital la 160-170 de milioane de euro. „Cand esti asociat cu cineva din familie, unele rautati se trec cu vederea, mai ales pentru ca in Romania inca se merge pe zicala sa moara si capra vecinului“, adauga acesta.

Cea mai bogata familie din Romania este, de departe, cea reprezentata de fiicele fondatorului trustului Intact, Dan Voiculescu. Valoarea de piata a companiilor controlate de aceasta familie a fost estimata la aproximativ 1,6 miliarde de euro, din care doar trustul de presa Intact ar avea o valoare de un miliard de euro.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.