Criza economica din ultima perioada a dus la cresterea cererii pentru obtinerea unei diplome de masterat in administrarea afacerilor (MBA), in conditiile in care angajatii se tem de posibile restructurari de personal in cadrul companiei unde activeaza, considera reprezentantii scolilor de business.

"In tarile dezvoltate, scolile care ofera MBA au si mai mare cautare din momentul declansarii crizei financiare, pentru ca angajatii vor, pe de o parte, sa fie pregatiti din punct de vedere educational, pentru a face fata restructurarilor de personal, iar pe de alta vor sa inteleaga mecanismele pietei si sa aiba informatiile necesare combaterii efectelor crizei in cadrul companiei in care lucreaza", a explicat, citat de NewsIn, seful programelor de MBA de la Universitatea Reims din Franta, Pascale Baudemont.

In Romania - o piata inca foarte tanara la acest capitol, nu se poate vorbi, momentan, de influente asupra cererii de MBA ale evenimentelor economice in desfasurare. "Deocamdata, piata romaneasca de MBA este abia la inceput, iar criza economica mondiala nu a avut inca niciun fel de repercusiuni asupra cererii de asftel de programe in Romania", comenteaza Oliver Olson, director al CEU Business School Romania.

Pentru managerii cu peste cinci ani de experienta in munca, care isi conduc propria afacere, noul program intensiv de master propus de universitatile de business din intreaga lume - Executive MBA - reprezinta solutia ideala.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.