Moneda nationala a revenit, dupa primele ore ale sedintei de astazi, la nivelul din seara precedenta, de 3,63 lei/euro, dupa o deschidere in apreciere cu aproape doi bani, la cotatii usor peste 3,61 lei/euro, in conditiile in care presiunile speculatorilor din regiune par sa se fi mutat pe forint.

"Leul s-a dus usor in sus, dar marginal, pe seama deprecierii forintului. Moneda ungureasca este sub presiune, a ajuns la minimul ultimilor doi ani, in conditiile in care speculatorii pare ca s-au mutat pe forint", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR), Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

Leul a deschis sedinta la 3,6125 lei/euro, dar s-a depreciat foarte repede pana la 3,63 lei/euro, continuand sa fluctueze in jurul acestui nivel. La ora 10:45, bancile cumparau un euro cu 3,6327 lei si il vindeau cu 3,6377 lei.

Pe pietele din regiune, forintul a pierdut teren de la 269 unitati/euro pana la 273 unitati/euro, iar zlotul a urmat aceeasi tendinta, depreciindu-se de la 3,57 zloti/euro in debutul sedintei pana la 3,6 unitati/euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.