Importul direct de gaze de la Gazprom nu ar scadea semnificativ pretul gazelor livrate populatiei, intrucat pretul acestora are si o componenta politica, a declarat directorul comercial al Romgaz, Alpar Kramer.
“Reducerea de pret nu ar fi asa spectaculoasa pe cat se asteapta lumea. Ar fi vorba de o reducere de numai o cifra in procente. Poate numai daca pretul barilului de petrol ar ajunge la 30 de dolari pe mia de metri cubi de gaze, ar scadea si pretul gazelor. Pretul gazelor naturale are o componenta comerciala, insa are si o componenta politica. Nu i-ar conveni nimanui sa scada pretul”, a explicat Kramer, potrivit NewsIn.

Contractul cu Gazprom ar putea fi semnat numai pentru importul gazelor suplimentare, de care ar fi nevoie.
Avantajul unui contract direct cu gigantul rus Gaprom ar consta intr-o relatie mult mai stabila cu producatorul, decat daca ai cumpara gaz prin mai multi intermediari, a mai spus directorul comercial al Romgaz.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.