Mai mult de jumatate dintre romani au foarte multa sau destul de multa incredere in bancile din Romania, in conditiile in care cea mai mare parte, respectiv 29% din populatie considera depozitele bancare cel mai sigur plasament, arata un sondaj INSOMAR realizat pentru The Money Channel.

6% dintre persoanele care au raspuns sondajului INSOMAR au spus ca au foarte multa incredere in bancile din Romania, iar 47% au afirmat ca au destul de multa incredere.

In acelasi timp, 32% dintre romanii chestionati sustin ca au destul de putina incredere in institutiile de credit, iar 14 % din participanti afirma ca au foarte putina incredere in banci, sau deloc.

Depozitele bancare sunt considerate cel mai sigur plasament al banilor de catre 29% dintre persoanele intervievate, la mica distanta situandu-se investitiile in imobiliare (26% dintre respondenti).

O pondere importanta o au cei care se bazeaza pe banii tinuti in casa (16%), in timp ce un sfert dintre persoanele intervievate apreciaza ca plasamente sigure cumpararea de actiuni, certificate de trezorerie si alte bunuri de valoare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.