Compania finlandeza Tornator, specializata in exploatare de fond forestier, a achizitionat circa 10.000 de hectare de padure in Romania in 2008, conform cotidianului „Business Standard“.
Portofoliul ar putea creste cu inca 20.000 de hectare in urmatorii ani, a declarat pentru „Business Standard“ Henrik Nieminen, CFO al companiei. Acesta nu a precizat valoarea tranzactiilor deja incheiate, insa surse apropiate afacerii au precizat ca aceasta este de aproximativ 50 de milioane de euro. Miscarea este, conform informatiilor disponibile, cea mai mare investitie privata in sectorul de profil din Romania.

Suprafetele achizitionate se afla in special in zona Oituz din judetul Bacau. „Vom cumpara in continuare. Trebuie sa vedem daca gasim la un pret rezonabil. Putem sa mai achizitionam inca 10.000 sau 20.000 de hectare. Vrem sa investim in padure pentru ca apoi sa vindem lemn producatorilor locali“, a spus Henrik Nieminen.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.