Romania s-a clasat pe pozitia a sasea in cadrul Uniunii Europene (UE) in ianuarie - iulie 2008, dupa deficitul balantei comerciale, care s-a adancit la 12,9 miliarde euro, de la 11,5 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Deficitul comercial al Romaniei s-a accentuat, desi ritmul de crestere a exporturilor - de 19% - a fost, in intervalul ianuarie - iulie 2008, superior celui al importurilor, de 16%.

Astfel, in primele sapte luni, Romania a exportat bunuri in valoare de 20 miliarde euro, cu 3,1 miliarde euro mai mult decat in intervalul similar din 2007. Importurile s-au cifrat la 32,9 miliarde euro, in crestere cu 4,5 miliarde euro fata de perioada mentionata.

Cele mai mari deficite comerciale in primele sapte luni din acest an au fost inregistrate in Marea Britanie (72,7 miliarde euro), Spania (58,1 miliarde euro), Franta (37,2 miliarde euro), Grecia (21,4 miliarde euro), Polonia (13 miliarde euro). Portugalia a avut acelasi deficit comercial ca Romania (12,9 miliarde euro).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.