Chiar daca reprezentantii furnizorilor si cei ai supermarketurilor au semnat, n iulie, un Cod de bune practici pentru comertul cu produse agroalimentare, producatorii se plang ca nu toate supermarketurile isi respecta promisiunile.
Acestea impun in continuare conditii contractuale excesive si folosesc „taxe ascunse” care duc la o crestere artificiala a preturilor de vânzare cu pana la 60%. Singura solutie pentru a remedia conflictul intre cele doua parti este, se pare, transpunerea Codului de bune practici in lege. Astfel, reprezentantii supermarketurilor si ai patronatelor din alimentatie au fost convocati, ieri, la Comisia de politica economica din Camera Deputatilor, pentru a discuta asupra realizarii unei legi care sa reglementeze relatia dintre producatori, supermarketuri si furnizorii de alimente. „Nu a fost o intalnire pentru hotarari, ci una pentru discutii, plecand de la faptul ca, dupa semnarea Codului de bune practici, multe supermarketuri practica aceleasi preturi si politici ca si cum nu ar fi semnat nici un act”, ne-a declarat Valentin Blanaru, directorul executiv al Patronatului laptelui – APRIL.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.