Combinatul ArcelorMittal Galati pregateste restrangerea activitatii in otelarii, laminoare si furnale, reducerea temporara a productiei cu 50%, suspendarea contractelor cu majoritatea subcontractorilor si redistribuirea sau chiar concedierea a sute de salariati, din cauza scaderii comenzilor.

Liderul sindicatului Solidaritatea de pe platforma galateana, George Tiber, a declarat, citand surse din administratia companiei siderurgice, ca unitatea se pregateste pentru o restrangere temporara a activitatii, pe fondul crizei economice mondiale, care a afectat si piata otelului.

Potrivit lui Tiber, cererea de produse siderurgice a scazut, multe comenzi fiind deja anulate, astfel ca productia de otel, fonta si laminate va fi redusa la jumatate.

"Productia la anumite produse, in special la cele de fonta, de otel si de laminate, va fi redusa cam cu 50% pentru o perioada, pentru ca a scazut cererea si nu se produce pe stoc", a spus Gheorghe Tiber, potrivit NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.