Inflatia s-a temperat in septembrie pana la un nivel intre 7 si 7,3%, de la 8,02% in luna precedenta, datorita ieftinirii unor categorii de alimente si scaderii preturilor la combustibili, contracarate partial de efectul negativ al deprecierii leului, sustin analistii chestionati de NewsIn.
"Ne asteptam la o ieftinire pentru unele grupe de alimente, precum legumele si fructele. De asemenea, in septembrie am avut si o scadere a pretului combustibililor. Pe de alta parte, deprecierea leului a avut un impact negativ imediat asupra serviciilor precum cele de telecomunicatii", a declarat, pentru NewsIn, economistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, care estimeaza la 7,1% inflatia anuala in septembrie.

Analistul Credit Europe Bank, Georgiana Constantinescu, se asteapta la un avans cu 0,1% al inflatiei in septembrie fata de august, respectiv un nivel de 7% al inflatiei anuale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.