Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, apreciaza ca privatizarea CFR Marfa este necesara si s-ar putea face in 2009, iar contractul pentru linia de mare viteza va fi semnat tot in 2009. Linia feroviara de mare viteza va lega Constanta de Budapesta, a spus ministrul.

"Suntem in pregatirea caietului de sarcini pentru studiul de fezabilitate si cel mai probabil ca eu nu voi apuca sa semnez contractul, dar acesta este posibil sa fie semnat la anul. Este nevoie de vointa politica pentru realizarea proiectului de privatizare", a declarat ministrul transporturilor, Ludovic Orban, citat de NewsIn.

Orban a subliniat ca Ministerul Transporturilor asteapta de trei luni si jumatate raspunsul de la Comisia Europeana pentru strategia de privatizare a CFR Marfa.

CFR Marfa estima in primul trimestru al acestui an pentru 2008 o cifra de afaceri de 2,01 miliarde lei , in crestere comparativ cu cifra de afaceri realizata in 2007 de 1,81 miliarde lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.