• 'Strategiile implementate inca de la finele anului trecut ne plaseaza intr-un fotoliu comod de spectator al show-ului'

In conditiile in care moneda nationala ar putea atinge valoarea de 4 lei/euro, Monica Tatoiu, managing director Cosmetics Oriflame Romania, afirma ca bugetul companiei a fost planificat pentru socul din aceasta toamna inca din noiembrie 2007. Cursul fixat la inceputul anului pentru buget a fost de 3,65 lei/euro. “Am construit bugetul pe 2007 pornind de la ipoteze ce pareau pesimiste atunci. Analizele bancilor mari de la inceputul anului prevedeau un astfel de curs in variantele pesimiste. Eu sunt o persoana prudenta si intotdeauna am ales solutiile cu risc minim.Consider astazi ca un risc minim este sa-ti tii economiile in euro la banca”, a declarat, pentru Wall-Street, Monica Tatoiu.

  • Consumul si investitiile vor scadea, iar inflatia va creste

Producatorul de bunuri de larg consum Henkel Romania considera ca actuala evolutie a monedei nationale va afecta grav economia tarii, in timp ce inflatia va creste pe fondul diminuarii consumului si investitiilor. Posibila atingere a pragului de 4 lei/euro si o eventuala scadere a cererii ar putea afecta afacerile Henkel din Romania, crede Niculae Olteanu, director finanicar al companiei.

Este criza financiara din SUA motiv pentru o scadere reala a puterii de cumparare a romanilor? Raspunsul il aflati aici.