Proprietarul Aston Martin, Investment Dar Co., a primit doua oferte pentru producatorul britanic de masini sport, de la grupul indian Mahindra & Mahindra si fondul londonez Investindustrial, cu capital privat, au declarat pentru Bloomberg trei surse apropiate situatiei.

Potrivit MEDIAFAX, Investment Dar, din Kuweit, detine Aston Martin impreuna cu alti investitori kuweitieni. Sursele citate au precizat ca actionarii ar putea lua pana luni o decizie privind vanzarea Aston Martin.

Cumparatorul va prelua 50% din drepturile de vot in actionariat si 40% din actiuni printr-o majorare de capital, au afirmat sursele.

Investindustrial a oferit aproape 250 milioane lire sterline (400 milioane de dolari), insa producatorul indian de masini Mahindra a inaintat o oferta mult mai atractiva, au adaugat persoanele citate.

Investment Dar cauta de cateva luni companii sau fonduri interesate sa preia Aston Martin, marca preferata de automobile a lui James Bond. Grupul de investitori din Kuweit a preluat Aston Martin de la Ford in 2007, pentru 503 milioane lire sterline, si vor sa vanda compania pentru a-si plati datoriile.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Investindustrial si Aston Martin au refuzat sa comenteze informatiile. Contactati in afara orelor de lucru, reprezentantii Mahindra si Investment Dar nu au fost disponibili.

Un nou investitor ar putea ajuta Aston Martin sa-si majoreze capacitatea de productie si sa dezvolte noi modele, pentru a-si consolida pozitia in raport cu principalii competitori, Bentley si Ferrari, controlati de Volkswagen, respectiv Fiat.

Investindustrial a vandut in acest an producatorul de motociclete Ducati Motor Holding catre constructorul german de autoturisme de lux Audi, detinut de Volkswagen.

Surse apropiate situatiei sustin ca oferta Investindustrial pentru preluarea Aston Martin include o posibilitate de colaborare intre marca britanica si AMG, divizia sport a Mercedes-Benz.

Un purtator de cuvant al Daimler, proprietarul Mercedez-Benz, a refuzat sa comenteze informatiile.

Citeste si:
OFICIAL: Noul Aston Martin DBX707 debutează cu 707 CP și titlul de...
OFICIAL: Noul Aston Martin...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.