Prima statie de incarcare a masinilor electrice din Romania a fost amplasata in spatele Pietei Unirii din Capitala, langa sediul Transelectrica, fiind construita de o asociatie profesionala de ingineri electro-energeticieni CIGRE.

Statia electrica, un produs 100% romanesc, va putea incarca 4 masini, insa in prezent sunt functionale doar doua puncte de alimentare normala (6-8 ore), cu intensitatea curentului de 16 A si cu tensiunea 230 V.

“O incarcare completa pentru un Mitsubishi i-Miev necesita 20 de kilowati, desi bateria este de 16 kw (4 kw sunt pierderi cu sistemul de racire al bateriei), pentru care pretul este de 3 lei noaptea si 6 lei ziua (32 bani pe kw)”, a declarat Mihai Marcolt, membru CIGRE.

Desi autonomia modelului Mitsubishi i-Miev data de producator este de 150 km, in oras cu aerul conditionat pornit autoturismul poate merge in jur de 120 km.



Citeste integral pe wall-street.ro

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.