Subsidiarele din Romania ale mai multor companii internationale s-au aratat interesate de modelele electrice ale Renault, firme in special din domeniul energiei si distributiei, a declarat directorul marcii Renault in Romania, Dora Pasare.

"Deocamdatata, clientii tinta pentru modelele electrice Renault sunt persoanele juridice", a precizat reprezentantul Renault Romania.

Ea a adaugat ca principalele domenii in care activeaza firmele care s-au aratat interesate pana in prezent de modelele electrice sunt sectorul energetic si cel al distributiei.

Kangoo Z.E., unul dintre cele trei modele care vor fi lansate anul acesta, este o furgoneta destinata firmelor de distributie, in timp ce Fluence Z.E. este un vehicul dedicat top managerilor. Twizy este un vehicul urban mic, compact, de dimensiunea unei motociclete, cu doua locuri, care va fi lansat la sfarsitul acestui an.

Preturile orientative pentru cele trei modele fara stimulente fiscale sunt de 26.000 de euro pentru Fluence Z.E., 25.000 euro pentru Kangoo Z.E si 6.900 euro pentru Twizy.

Renault Romania elaboreaza, impreuna cu companiile de furnizare a energiei, un proiect privind realizarea infrastructurii necesare vehiculelor electrice, acesta urmand sa fie propus primariilor din orasele cu peste 100.000 de locuitori. Proiectul propune elaborarea unui caiet de sarcini care vizeaza incurajarea utilizarii vehiculului electric in localitatile respective prin punerea la punct a unor infrastructuri specifice, au declarat reprezentantii grupului francez in Romania.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, sustine ca programul "Rabla" va putea fi accesat si de cei care doresc sa cumpere autovehicule electrice, acestia primind in locul unei masini casate sase vouchere, in valoare totala de peste 5.000 de euro. Oficialul a declarat ca Ministerul Mediului ii va sprijini pe cei care doresc sa achizitioneze masini electrice prin acordarea unei facilitati de pana la 25% din pretul masinii, chiar daca nu au masini de casat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.