Negocierile legate de crearea unei mari aliante germano-franco-japoneza intre constructorii auto Daimler, Renault si Nissan sunt in faza finala.

"Chiar daca detaliile sunt inca in negociere si discutiile ar putea fi intarziate, un acord ar putea fi incheiat saptamana viitoare", au afirmat surse avizate, citate de NewsIn.

Scopul aliantei ar putea fi reducerea costurilor de dezvoltare si de productie pentru cei trei constructori auto.

Cele trei grupuri negociaza de cateva luni un eventual parteneriat, iar un acord ar putea include preluarea de participatii incrucisate simbolice, de ordinul a 3-5%, de catre Daimler si grupurile Renault si Nissan, ultimele doua deja aliate.

Grupul Daimler este prea mic pentru a reusi sa obtina economii de scara si de aceea cauta un partener. Directorul general al constructorului auto german, Dieter Zetsche, a indicat in februarie ca este in discutii cu Renault si mizeaza pe realizarea unei cooperari pe anumite modele inca din primul semestru.

De cealalta parte, presedintele Renault, Carlos Ghosn, sustinea in februarie ca grupul francez este in discutii cu "multi parteneri" pentru a cauta "sinergii complementare", confirmand ca si Daimler face parte dintre posibilii parteneri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.