Dupa lansarea oficiala a celui mai nou model Dacia in cadrul primei zile a Salonului Auto de la Geneva, vicepresedintele Dacia a mentionat ca producatorul autohton intentioneaza sa lanseze in fiecare an cate un model nou de masina.

Astfel, Dacia are in plan lansarea celui de-al saptelea model al gamei in anul 2012, a declarat vicepresedintele Dacia Constantin Stroe, potrivit 0-100.ro.

El nu a precizat ce masina va fi, insa toate premisele de pana acum indica lansarea unui monovolum (MPV, masina de familie) mai mare decat MCV.

Stroe a precizat ca in 2012 va fi prezentata “sigur!” versiunea de serie a “celui de-al saptelea model Dacia” si a lasat sa se inteleaga ca noul model nu va fi anticipat de un concept.

In aproximativ aceeasi perioada, 2011-2012, ar trebui sa fie lansata si noua generatie Logan.

Potrivit declatiilor anterioare ale lui Stroe, Dacia va lansa, in cativa ani, o noua gama de automobile menita sa inlocuiasca actuala familie Logan, moment care va reprezenta pentru Dacia trecerea la un nivel superior in materie de calitate si performanta.

“Toata lumea vorbeste de Logan. Frumos! Dar Logan are o viata scurta. Dacia este perena, Logan este schimbabil. Urmeaza ceva dupa Logan – caruia i se va termina viata probabil in cativa ani – o alta familie. Aici sta forta constructorului”, a spus Stroe la sfarsitul lunii septembrie din 2009.
[Dacia pregateste o noua gama. "Logan are o viata scurta, Dacia este perena"]

Planurile Renault de a produce sub marca Dacia automobile mai mari decat cele actuale au fost dezvaluite initial de directorul de design industrial al Renault, Patrick le Quement, in mai 2008.

El spunea atunci ca platforma Logan este flexibila si poate suporta noi modele, cum ar fi un MPV sau un sedan mai mare decat actualul Logan.

Intentiile Renault au fost reconfirmate de directorul operational al Renault, Patrick Pelata, mana dreapta a sefului Renault, Carlos Ghosn, intr-o intalnire cu presa romaneasca la sfarsitul lunii septembrie in 2009.

“Am spus intotdeauna ca vor fi opt sau noua masini pe platforma Logan, denumita platforma B0. In prezent avem sase (inclusiv Duster), deci cu siguranta vom avea cel putin inca doua de lansat”, a spus Pelata, pe 11 septembrie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.